Benvinguts/des!

Benvinguts/es a aquest Blog creat per a tots vosaltres. Sigueu lliures de disfrutar-lo i treure'n profit.

jueves, 31 de marzo de 2011

El conseller d'Interior Felip Puig clausura amb un compromís les Jornades de Seguretat Pública organitzades pel SPL-UGT


Tal i com publiquen avui diversos medis de la premsa escrita ahir es van celebrar les Primeres Jornades de Sistema de Seguretat i Polítiques Públiques organitzades per el SPL-UGT i que va comptar amb la presència de varies personalitats de renom de l'àmbit municipal Policial, Judicial i Polític i que va incloure la presència del Conseller de l'Interior de la Generalitat de Catalunya Felip Puig (Cap polític dels Mossos d'Esquadra) .

Com no podia ser d'una altra manera, allí vam anar els tres delegats de la UGT, per poder ser testimonis de les diverses ponències professionals, tècniques i finalment polítiques que van obrir interessants i "polèmics" debats sobre l'actual situació de la Policia Local de Catalunya. Així, i entre d'altres temes, es va parlar de l'actual "des"coordinació de Policia Local vs Mossos d'Esquadra, de la realitat de les Policies de l'àmbit metropolità i de les petites plantilles de Policia Local, de la possibilitat de la Policia Local de Catalunya d'actuar com a Policia Judicial i d'un tema estrella: la possible reforma de l'actual legislació policial. Com podeu veure, tot són temes d'actualitat i que vam considerar que calia que els nostres responsables policials i polítics escoltessin i en prenguessin part.

I com per a nosaltres aquest era un objectiu per assolir vam decidir convidar-los formalment. I van acceptar la invitació; així  doncs el nostre Cap, l'Inspector i la Tinent d'Alcalde d'Interior van ser allí presents.  Des d'aquí volem aprofitar per agraïr que acceptessin la nostra invitació i l'esforç de garantir la seva presència durant tot el dia a les Jornades. 

Detallar aquí tot el que es va parlar durant totes les Jornades permetria omplir tres blogs com aquest així que restem a la vostra disposició per parlar-ne i explicar-vos-ho. 

El que si ens agradaria deixar com a titular és la "perla" que va "deixar anar" el Conseller Felip Puig i que podeu llegir a la premsa d'avui, i és que el Conseller va explicar que en un periode no superior a 2 anys vol reformar les lleis de policia actual (tant la 16/91 de Policia Local de Catalunya com la 10/94 de Mossos d'esquadra) per crear un sol text que reguli la Policia de Catalunya, deixant oberta la porta a un nou sistema de coordinació policial que NO inclou la fragmentació de policies. Que voldrà dir?

Seguirem d'aprop els esdeveniments i us mantindrem informats.








No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.