Benvinguts/des!

Benvinguts/es a aquest Blog creat per a tots vosaltres. Sigueu lliures de disfrutar-lo i treure'n profit.

miércoles, 15 de junio de 2011

 


Assegurances a preus especials per afiliats del SPL-UGT/SAP-UGT.

Clic a l'enllaç:

martes, 14 de junio de 2011

Bestreta judicis febrer i març

Companys/es,

Us comuniquem que el departament de RRHH ens informa que durant el dia d'avui s'abonaràn les bestretes en concepte d'assistència a judicis corresponents als mesos de Febrer i Març.

Restem com sempre a la vostra disposició en relació a qualsevol qüestió que us sorgeixi.

viernes, 10 de junio de 2011

CRITERI DEL TRIBUNAL SUPREM SOBRE EL GRAU DE PARENTIU DELS/LES CUNYATS/DES A L’EFECTE DELS PERMISOS PER DEFUNCIÓ, MALALTIA O ACCIDENT GREU.


Periòdicament sorgeix el dubte sobre el possible diferent Grau de Parentiu dels/les “Cunyats/des”:

Germans/nes del Cònjuge.
Cònjuges dels/as Germans/nes.

Aquest dubte és important, ja que tant en l’Estatut dels Treballadors (d’aplicació a tot el personal sotmès a Dret Laboral, tant de l’Empresa Privada com de l’Administració Pública), com en l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (d’aplicació a tots els empleats, funcionaris i laborals, de totes les Administracions Públiques), es contemplen Permisos per Defunció, Malaltia o Accident Greus, per a Familiars fins al 2º Grau de Consanguinitat o Afinitat.

Aquest dubte ja ha estat resolta definitivament pel Tribunal Suprem, Sala social, en la seva Sentència núm. STS 1071/1998 (núm. de Recurs 539/1997), de data 18-02-1998.
La Sentència la va aconseguir el Sindicat UGT , en primera instància en l’Audiència Nacional (Sentència de 7-12-1996) i, com va ser recorreguda, es va guanyar nova i definitivament, en Recurs de Cassació, en el propi Tribunal Suprem.

EL TRIBUNAL SUPREM HA CREAT JURISPRUDÈNCIA EN EL SENTIT QUE ES CONSIDERA QUE LA RELACIÓ D’AFINITAT ÉS DE 2º GRAU ENTRE CUNYATS, TANT EN ELS CASOS DE GERMANS/AS DEL CÒNJUGE DEL TREBALLADOR/A COM EN EL CAS DEL CÒNJUGE DEL GERMÀ/A DE EL TREBALLADOR/A.
FINS I TOT EL MINISTERI FISCAL, EN EL SEU INFORME, VA RECOLZAR EL SENTIT D’AQUESTA INTERPRETACIÓ, COINCIDINT AMB LA SENTÈNCIA.

La Sentència afegeix, entre altres arguments legals, el següent: “L’estudi dels antecedents històrics immediats del precepte, i específicament de les regles d’interpretació dels contractes i actes jurídics, que certament són aplicables als convenis col·lectius segons jurisprudència constant, reforça la conclusió aconseguida, tenint en compte que \”l’ús o el costum del país\” es tindrà en compte per terpretar els contractes (art. 1287 del Codi Civil ), i que, atenent a l’ús generalitzat del llenguatge, no cal negar la condició de cunyats als cònjuges dels germans del treballador a l’efecte del permís per desgràcia familiar.”